Een Chinese modeontwerper heeft een lingerieset ontworpen die geheel is gemaakt van goud. In totaal is er drie kilo goud verwerkt in de set.

De set, die bestaat uit een slip en een beha, is ruim 600.000 euro waard, maar is niet te koop, zo meldt de Daily Mail.

Vijf ervaren goudsmeden hebben een half jaar aan de lingerie gewerkt. De set werd zaterdag aan het publiek voorgesteld in een juwelierswinkel in Wuhan, in de Chinese provincie Hubei.

De Chinese ontwerper is niet de eerste die kleding van goud maakt. Begin januari lanceerde de Turkse juwelier Ahmet Atakan, uit Izmir, een aantal jurken die geheel van goud zijn gemaakt. 

De jurken zijn zo'n 100.000 euro per stuk waard. Atakan maakte iedere jurk met de hand uit 78.000 onderdelen. Hij heeft inmiddels acht jurken verkocht.

Marie Antoinette

In mei 2013 bracht het label Rococo Dessous een serie ondergoed (foto) op de markt die is ontworpen door Breanna Lee, die eerder werkte voor Victoria's Sectret.

Het ondergoed is gemaakt van een garen dat in Zwitserland is gemaakt van 24-karaat goud. Het ondergoed is geïnspireerd op beroemde vrouwen uit de geschiedenis, zoals Cleopatra, Marie Antoinette en Tsarina Alexandra en kost tussen de 2.100 en 4.200 euro.