Iets meer dan een kwart van de vrouwen is in de winter ruim drie kilo zwaarder dan in de zomermaanden. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

Bijna 60 procent van de vrouwen is in de winter een halve kilo tot bijna drie kilo zwaarder. Gemiddeld komen vrouwen in de wintermaanden ruim twee kilo aan. Dat blijkt uit een onderzoek onder tweeduizend mensen, zo meldt Daily Mail.  

De helft van de ondervraagde vrouwen geeft de schuld aan de koude wintermaanden. Ze zeggen meer en vaker te eten om zich beter te voelen tijdens de korte, donkere dagen. Door de kou en de nattigheid hebben ze vaak ook geen zin om naar de sportschool te gaan.

Een kwart van de vrouwen geeft de schuld aan collega's en vrienden, omdat die in de winter vaker trakteren op chocolade en cake. Ook zeggen de vrouwen tijdens de vele feestdagen in december te veel te eten en snoepen. 

Afvallen

Alhoewel de helft van de ondervraagde vrouwen het vervelend vindt om zwaarder te zijn, zegt 16 procent er geen last van te hebben omdat ze in de winter toch meer kleding dragen. Wel zijn de meeste vrouwen van plan om in het voorjaar weer af te vallen. 

Mannen blijken minder last te hebben van de seizoenswisseling. Een kwart van de ondervraagde mannen zegt dat zijn gewicht hetzelfde is gebleven. Ook oudere vrouwen hebben er minder last van. Van hen zegt 47 procent niet te zijn aangekomen in de winter.