De Italiaanse mode-industrie verwacht in 2014 dankzij een stijgende export weer te kunnen groeien, na dalende verkopen in de afgelopen jaren. 

Dat maakte de Italiaanse handelskamer voor de modesector Camera Nazionale della Moda Italiana (CNMI) vrijdag bekend.

Voor dit jaar wordt gerekend op een omzetgroei met 5,4 procent naar 62,5 miljard euro, aldus de CNMI. Volgens de handelskamer zal de export in 2014 stijgen naar 76 procent van de totale verkoop, geholpen door groei in de Verenigde Staten en Hongkong.

De Italiaanse modesector is wereldberoemd met modehuizen als Giorgio Armani, Dolce & Gabbana, Versace en Gucci.

President Mario Boselli van de CNMI gaf aan nog wel voorzichtig te zijn, maar dat de getallen erg positief zijn. De verkoop op de Italiaanse thuismarkt blijft vanwege de economische crisis echter zwak, maar de verkoop lijkt wel een licht stijgende lijn te hebben ingezet, aldus de CNMI.

Prada

Er kwam niet alleen goed nieuws uit de modesector in Italië. Modehuis Prada zou door de Italiaanse autoriteiten onderzocht worden op verdenking van belastingontduiking, zo werd vrijdag gemeld door Italiaanse media.

Prada zou bepaalde inkomsten niet hebben gemeld aan de belastingdienst en valse claims hebben ingediend. Advocaten van Prada lieten weten niet op de hoogte te zijn van een onderzoek door de belastingautoriteiten.