Een onderzoek toont aan dat mensen gemiddeld zo'n 324 calorieën per dag verbranden door te pendelen naar het werk. Dat is vergelijkbaar met veertig minuten rennen op een loopband. 

Volgens een onderzoek van een Britse fitnessketen verbranden forensen tijdens de trip naar het werk en terug steeds 162 calorieën. Dat is vergelijkbaar met twee sessies van twintig minuten op een loopband, of de hoeveelheid calorieën in twee chocoladekoekjes.

De gemiddelde lengte van een rit naar het werk bedraagt in GRoot-Brittannië 28,46 minuten. Tijdens deze rit staan forensen 9,62 minuten rechtop, beklimmen ze 16 trappen en wandelen ze 11,33 minuten, zo meldt de Telegraph

De fitnessclub wil pendelaars aanmoedigen om nog meer calorieën te verbranden en raadt aan om tijdens het reizen bilspieroefeningen te doen. Zo kan de werknemer nog eens 50 calorieën extra verbranden.

Motiverend

Hugh Hanley, het hoofd van personal trainers bij de fitnessketen, licht toe: "Het is niet altijd gemakkelijk om tijd te investeren in lichaamsbeweging. Daarom zijn de resultaten van dit onderzoek zo motiverend. Het toont aan dat zelfs de kleinste dingen die we doen al een stap in de juiste richting zijn."

"Bedenk maar eens wat we kunnen bereiken door bewust moeite te doen om een actief en gezond leven te lijden. Door de trap in plaats van de lift te nemen en bilspieroefeningen te doen tijdens het pendelen, kunnen we ons lichaam gemakkelijk trainen."