Een slanke, katholieke vrouw van 25 die drie keer per week alcohol drinkt heeft de meeste kans op een afspraakje via internet, zo blijkt uit een nieuw Amerikaans onderzoek.

Als haar laatste relatie tussen de drie en acht jaar duurde, heeft de vrouw nog meer kans op een afspraak.

Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek waarin meer dan 1,8 miljoen berichten van 81 duizend heteroseksuele vrijgezellen tussen de 25 en 35 jaar oud op de Amerikaanse datingsite Plenty Of Fish werden onderzocht. 

Vrouwen van 33 blijken het minst vaak berichten te krijgen. Ook vrouwen die helemaal geen alcohol drinken zijn maar weinig populair. Ze krijgen 24 procent minder berichten dan vrouwen die zo nu en dan een drankje nemen.

Een vrijgezelle, christelijke man met bruin haar die in toekomst graag vader wil worden, matig drinkt, een universitaire titel heeft en tussen de 73.000 en 110.000 euro per jaar verdient, krijgt de meeste reacties van vrouwen. Hij krijgt tot wel 33 procent meer reacties dan gemiddeld.

Hond

Voor vrouwen blijkt het inkomen van minder groot belang te zijn, al krijgen vrouwen die tussen de 37.000 en 55.000 euro per jaar verdienen bijna 51 procent meer reacties, zo meldt de Daily Mail.

Overigens hebben mensen die een hond hebben 5 procent meer kans op een afspraakje. Een uitgebreid profiel aanmaken leidt eveneens tot meer succes.

Mensen die een profiel van meer dan duizend woorden hebben, krijgen 59 procent meer reacties. Degenen met een profiel van minder dan honderd woorden krijgen 10 procent minder reacties dan gemiddeld.