Het kapsel dat filmster Audrey Hepburn droeg in de film Breakfast at Tiffany’s (1961) is gekozen tot het meest iconische kapsel aller tijden.

Dat blijkt uit een Brits onderzoek onder tweeduizend mensen, zo meldt de Daily Mail. Het opgestoken kapsel dat de actrice droeg voor haar rol als Holly Golightly in de beroemde film werd het meest genoemd.

Op de tweede plaats staat de legendarische vetkuif van zanger en acteur Elvis Presley. De beroemde dreadlocks van reggaelegende Bob Marley staan op de derde plaats.

Op de vierde plaats eindigde de ‘Rachel’, het in de jaren negentig populaire kapsel van actrice Jennifer Aniston in de televisieserie Friends. De enorme beehive van de in 2011 overleden zangeres Amy Winehouse staat op de vijfde plaats. 

Farrah Fawcett

Andere bekende kapsels die in de top tien voorkomen zijn de lange blonde krullen van actrice Farrah Fawcett, de platinablonde lokken van filmlegende Marilyn Monroe en de kapsels van The Beatles uit de jaren zestig. 

De korte coupe van topmodel Twiggy, eveneens uit de jaren zestig, eindigde op elf, gevolgd door de kuif van acteur John Travolta in de film Grease. Ook de kapsels van de hertogin van Cambridge, zangeres Cher, acteur James Dean en first lady Jacqueline Kennedy staan in de top twintig.

Prinses Leia

In de lijst staan ook een aantal minder geslaagde coiffures, zoals de korte hanenkam van voetballer David Beckham, de opgerolde vlechten die actrice Carrie Fisher droeg voor haar rol als prinses Leia in de Star Wars films en het 'matje' van voetballer Kevin Keegan.

Meer recente kapsels in de lijst zijn de krullen van zanger Harry Styles, de coupe van Zooey Deschanel en het kapsel van de Britse presentatrice Holly Willoughby. De keurige korte krullen van de Britse koningin Elisabeth II sluiten de lijst af.