Kanye West heeft Kim Kardashian een handbeschilderde Hermès Birkin Bag cadeau gegeven voor kerst.

De tas is beschilderd door de beroemde kunstenaar George Condo en lijkt nogal wat stof doen opwaaien, zo meldt People. Het peperdure model is namelijk voorzien van een beschildering met naakte lichamen met een demonengezicht.

Fans van de realityster reageren veelal negatief op het ontwerp. Kardashian plaats echter trots een foto van haar unieke tas op Instagram.

De 56-jarige Condo staat bekend om zijn seksuele afbeeldingen met een dreigende toon in zijn kunstwerken. Eerder schilderde de kunstenaar al vijf verschillende covers voor My Beautiful Dark Twisted Fantasy, het album wat West in 2010 uitbracht.

Condo heeft het exemplaar exclusief voor Kardashian ontworpen. De beginprijs voor een Birkin Bag bedraagt 6500 euro, maar exclusieve exemplaren kosten al snel honderdduizend euro. Onlangs verkocht Condo nog een schilderij voor ruim één miljoen euro. 

De Birkin Bag is vernoemd naar de Franse zangeres Jane Birkin. Beroemde fans van de tas zijn onder anderen Victoria Beckham, Marc Jacobs en Lady Gaga.