In de Amerikaanse staat Florida zijn meer zonnebankstudio’s dan McDonald’s filialen.

In Florida (ook wel bekend als de Sunshine State) staan 1.261 zonnebankenzaken, in vergelijking met 868 McDonald’s filialen en 756 Publix supermarkten, zo meldt Health Daily News.

Alleen de geldautomaten van Bank of America verslaat het aantal zonnestudio's met een aantal van 1455.

Volgens onderzoekers van de Universiteit van Miami is het grote aantal zonnebanken in de staat een zorgelijke zaak. Volgens hen staat Florida het twee na hoogste in de ranglijst van plekken waar bewoners de meeste kans hebben op huidkanker.

Het melanoomrisico (een vorm van huidkanker) voor personen onder de 35 jaar oud, vergroot volgens de onderzoekers met 59 procent bij het gebruik van een zonnebank.

Populair

Volgens de wetenschappers zijn de zonnebanken in Florida nog steeds in opkomst en is deze bedrijventak zelfs een van de snelst groeiende industrieën van Amerika. Op een gemiddelde dag gebruiken meer dan één miljoen Amerikanen de zonnebank.  

Barack Obama besloot in 2010 het probleem aan te pakken met de zogeheten 'tan tax'. Door deze nieuwe belasting werd een bezoek aan de zonnebank 10 procent duurder. De president voerde de nieuwe regel in om het aantal Amerikanen dat wekelijks naar de zonnebank gaat te verminderen.