Bijna de helft van de Nederlandse vrijgezellen zegt in 2014 een gezondere levensstijl te willen aannemen. 

Dat blijkt uit een onderzoek onder 10.000 Europeanen zonder vaste relatie.

Ruim 40 procent van de ondervraagden zegt dat ze in het nieuwe jaar graag een gezondere levensstijl willen hebben. Hieronder valt beter en gezonder eten, meer sporten en afvallen.

Binnen Europa vinden Noorse vrijgezellen een gezonde levensstijl het allerbelangrijkst (48 procent) terwijl Fransen hier het minst (36 procent) om geven. 

Op nummer twee in het lijstje goede voornemens staat 'stoppen met het maken van goede voornemens'. Bijna een derde van de ondervraagden zegt het niet meer te zullen doen. Vooral Duitse vrijgezellen delen deze mening en hebben met 30 procent de hoogste score, één procent meer dan de Nederlanders. 

Vrienden

Minder geld uitgeven staat op een derde plek. Reden hiervoor is dat de economische crisis nog steeds niet voorbij is. Meer tijd doorbrengen met vrienden staat op de vierde plaats en meer tijd voor zichzelf vrijmaken op de vijfde.

Op de zesde plaats staat op vakantie gaan. Actief zoeken naar een potentiële partner staat op zeven. In Italië scoort dit veel hoger, met 33 procent staat het daar op de derde plek. Meer lezen en minder televisie kijken staat bij de ondervraagde Nederlanders op de achtste plaats. 

Op de negende plaats staat meer tijd doorbrengen met familie en kinderen en toegeven iemand leuk te vinden eindigt op de tiende plaats.