De Britse modeontwerper Vivienne Westwood heeft kostuums ontworpen die de dansers van het Weense Staatsballet zullen dragen tijdens het traditionele Nieuwjaarsconcert op 1 januari.

Westwood ontwierp een aantal nieuwe kostuums en daarnaast werden er een aantal ontwerpen uit oudere collecties van de ontwerpster gebruikt, zo meldt Women’s Wear Daily.

Ballerina Kathrin Menzinger zal tijdens de traditionele wals een speciale versie van de tafzijden 'Moon' jurk uit de Gold Label voorjaarscollectie 2014 dragen. Haar partner, Vadim Garbuzov, draagt een double-breasted jasje en een zwarte zijden pantalon. 

Voor een meer uitgebreid optreden van het gehele balletgezelschap, gefilmd in het beroemde Liechtenstein Stadspaleis in Wenen, werd een keuze gemaakt uit de diverse collecties van Westwood.

Te zien zijn onder meer een dieprode tule japon en een gele jurk uit 2005. De dansers dansen een polka, gekleed in de befaamde kilts en bijpassende bustiers van de ontwerpster. 

Traditie

Andreas Kronthaler, de in Wenen geboren echtgenoot van Westwood, zegt vereerd te zijn met de opdracht. "Het Nieuwsjaarsconcert is een traditie voor mij. Ik groeide er mee op en het is belangrijk onderdeel van mijn kerstherinneringen."