Het Caveman dieet is in 2013 het meest gezochte dieet op internet.

Het uitgangspunt van het ‘oerdieet’ is om te eten als vroeger. Gebruikers wordt aanbevolen extreem veel vlees te eten, zoals jagers en verzamelaars vroeger deden. Het is een voedingspatroon waarin veel eiwitten en weinig koolhydraten worden gebruikt.

Het eetpatroon is vooral onder Amerikanen populair, zo blijkt uit gegevens van Google. Onder anderen Miley Cyrus en Jessica Biel hebben het strenge vleesregime gebruikt om kilo’s te verliezen, zo meldt Daily Mail.

Op de tweede plaats staat de sapreinigingsmethode Juice Cleanse, waarvoor de gebruiker meerdere sappen per dag drinkt als maaltijd. Gwyneth Paltrow is fan van deze manier van afvallen.

Het mediterrane dieet, wat voornamelijk bestaat uit groenten, fruit, vis, olijfolie, noten en af en toe een glas wijn, eindigt op een derde plek.

Limonadedieet

Het controversiële Maste Cleanse dieet (ook wel het limonadedieet), wordt daarna het meest gezocht op Google. Hierbij volgt de gebruiker een tiendaags plan waarbij tot twaalf keer per dag een cocktail mag worden gedronken van vers citroensap, ahornsiroop en cayennepeper.

Voor het slapen gaan wordt een laxerende thee aanbevolen. Zangeres Beyoncé heeft gebruik gemaakt van deze ontgiftingskuur toen ze tien kilo moest afvallen voor de film Dreamgirls.