Vrouwen hebben meer slaap nodig dan mannen aangezien de hersenen van de vrouw vanwege multitasking
's nachts langer de tijd nodig hebben om te herstellen.

Dit blijkt uit onderzoek van wetenschappers van de Duke University in North Carolina.

Volgens de onderzoekers voeren vrouwen gedurende de dag meerdere handelingen of processen op hetzelfde moment uit, waardoor het brein tijdens de slaap meer tijd nodig heeft om te herstellen. Bij mannen zou dit minder het geval zijn, zo meldt Daily Mail.

De wetenschappers concluderen dat vrouwen die te kort slapen eerder dan mannen last kunnen krijgen van een ochtendhumeur, woedeaanvallen of depressies.

Nachtrust

"Tijdens de diepe slaap schakelt het deel van de hersenen dat onder andere verantwoordelijk is voor het denken, het geheugen en de taal zich tijdelijk uit", stelt één van de onderzoekers.

"Hoe meer dit deel van de hersenen gedurende de dag gebruikt wordt, hoe langer de hersenen de tijd nodig hebben om te herstellen. Dit is voornamelijk bij vrouwen het geval, al hebben mannen met een zeer verantwoordelijke functie ook een langere nachtrust nodig."

Volgens de onderzoekers kan oververmoeidheid het beste worden tegengegaan door een middagdutje te doen. Zij adviseren ’s middags niet langer dan negentig minuten te slapen, dit kan de vermoeidheid juist verhogen.