Ontwerpers Diane von Fürstenberg en Michael Kors zullen tijdens de New York Fashion Week in februari hun collecties niet tonen in het bekende Lincoln Center.

Volgens Women’s Wear Daily zullen ontwerpers Diane von Fürstenberg en Michael Kors tijdens de New York Fashion Week in februari hun nieuwe collecties niet tonen in het Lincoln Center, het hoofdkwartier van het modespektakel. Beide labels gaven geen commentaar op het nieuws.

Eerder kondigden ontwerpers Vera Wang en Carolina Herrera al aan op zoek te gaan naar een alternatieve locatie. 

Veel ontwerpers klagen dat de modeweek een te groot mediaspektakel is geworden en nog maar weinig te maken heeft met het oorspronkelijke doel: het promoten van de Amerikaanse mode-industrie. Er zouden te veel mensen rondlopen die weinig met mode te maken hebben. 

Exclusiever

De organisatie van de modeweek, IMG, heeft aangekondigd maatregelen te gaan nemen om het evenement exclusiever te gaan maken, waardoor minder mensen toegang krijgen.   

Ontwerpers als Monique Lhuillier, Tory Burch, Jill Stuart, Lela Rose, Milly, Nanette Lepore, Nicole Miller en BCBG hebben aangekondigd dat ze hun collectie wel in het Lincoln Center zullen tonen.