Eén op de vijf vrouwen denkt op haar twintigste al aan een behandeling bij een plastisch chirurg. Van de vrouwen boven de vijftig wil slechts 6 procent dat doen, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

Een Britse lifestylewebsite voor vrouwen ondervroeg 1.042 vrouwen over behandelingen bij de plastisch chirurg. Van de ondervraagde vrouwen gaf 8 procent toe een ingreep te hebben gehad. Ruim 20 procent is het van plan en 17 procent wil nooit naar de plastisch chirurg

Van de vrouwen die een behandeling hebben gehad, koos een kwart voor botox. Ruim 20 procent heeft een borstvergroting gehad en 4 procent een borstverkleining.  Zo'n 7 procent heeft de borsten laten liften, maar hield daarbij wel de zelfde cupmaat.   

Ook een buikwandcorrectie blijft populair. Ruim 15 procent van de vrouwen heeft deze operatie gehad. Bijna 10 procent koos voor liposuctie van de dijen. Zo'n 4 procent heeft plastische chirurgie aan de vagina gehad en 4 procent kreeg een wimpertransplantatie.  

Aantrekkelijk

Twee derde van de ondervraagden zegt een behandeling te ondergaan om er zelfverzekerder door te worden. Ruim 50 procent wil er gewoonweg beter uitzien, een derde wil er aantrekkelijker uitzien voor mannen en 13 procent doet het om haar partner te houden. Ruim 10 procent denkt dat plastisch chirurgie goed is voor haar carrière.

Zo'n 16 procent is van mening dat plastisch chirurgie verslavend is. Na een succesvolle behandeling willen ze al snel een ander deel van hun gezicht of lichaam laten opereren. 

Slechts 20 procent denkt dat het geaccepteerd wordt dat een vrouw iets aan haar lichaam laat veranderen. Zo'n 40 procent vertelt dan ook tegen niemand dat ze een behandeling heeft gehad.

Duur

Een derde van de vrouwen vindt dat het te makkelijk is om naar de plastisch chirurg te stappen. Bijna de helft vindt het daarentegen jammer dat een behandeling zo duur is, waardoor het voor veel vrouwen onbereikbaar blijft.

Verder heeft 1,5 procent van de vrouwen wel eens bij zichzelf of bij een vriendin botox of siliconen geïnjecteerd, zo meldt de Daily Mail.