De Britse kunstenaar Russell Marshall presenteert in januari een tentoonstelling ter ere van de aanstaande 40e verjaardag van Kate Moss.

Voor de expositie, genaamd Kate Moss: 40-A Retrospective, presenteert Marshall tien iconische beelden van het Britse topmodel. Op de foto’s is Moss te zien door de jaren heen. Op 26 januari viert het model haar veertigste verjaardag.

De kunstenaar heeft maanden in fotobibliotheken gezocht naar de tien beelden die het meest staan voor de carrière van het model. Kenmerkend voor de stijl van Marshall bestaan de kunstwerken voornamelijk uit een felle kleur.

Ieder portret is in tien kleuren beschikbaar, wat betekent dat de bezoekers uit honderd verschillende combinaties kunnen kiezen. Een minibiografie met beroemde citaten van Moss begeleidt de kunstwerken, zo meldt
The Telegraph. 

"Populariteit is van korte duur deze dagen, maar niet bij Kate. Terwijl andere beroemdheden komen en gaan, is zij altijd er altijd geweest" aldus Marshall. "Kate is een model dat nooit op haar roem geleund heeft. Ze wordt ieder jaar alleen maar groter en groter."

De tentoonstelling is van 17 januari tot en 15 februari 2014 te bezoeken in Londen.