Thermen Bussloo is het best gewaardeerde wellnessresort van Nederland. Dat blijkt uit de consumentenbeoordelingen over 2013 op beoordelingswebsite Zoover.

Het Gelderse wellnessresort heeft donderdag met een gemiddelde waardering van een 8,4 de Zoover Award 2013 gewonnen. Directieleden Hans Dolman, Fabian Dolman en Onno van den Brink namen de Award in ontvangst. 

Eigenaar Hans Dolman is zeer blij met de uitverkiezing: "Wij zijn ontzettend trots dat we dit jaar de Zoover Award in ontvangst mogen nemen. Thermen Bussloo is een echt familiebedrijf, we vinden het fijn dat onze gasten onze gastvrijheid zo hoog waarderen."

Bezoekers zijn veelal positief over Thermen Bussloo. Ze zijn goed te spreken over het sauna-aanbod en het zeer vriendelijke personeel. Ook de sfeervolle entourage wordt zeer gewaardeerd.

Vorig jaar won de Veluwse Bron de Award voor beste wellnessresort. Dit jaar eindigt het wellnesscentrum uit Emst met een beoordeling van 7,9 op de tweede plaats. Sauna Drome in Putten staat met een beoordeling van 7,2 op nummer drie.

Verwachtingen

Niet alle beoordelingen van wellnesscentra zijn even goed. Over de gehele linie heeft de branche moeite om de verwachtingen waar te maken, vooral op drukke dagen. De gegeven beoordelingen zijn gemiddeld veel lager dan in andere branches. Veelal wordt er geklaagd over grote drukte en hoge prijzen van de horeca. 

De sauna met de laagste waardering is De Zwaluwhoeve in Hierden, die slechts een 4,3 scoort. Volgens veel bezoekers is hier geen sprake van een rustgevende dag.