Ontwerper Marc Jacobs heeft zijn laatste campagne voor modehuis Louis Vuitton gemaakt. De campagne is een eerbetoon aan de vrouwen die hem inspireren.

Voor de campagne, die vanaf februari te zien zal zijn, werden Catherine Deneuve, Sofia Coppola, Gisele Bündchen, Fan Bingbing, Caroline de Maigret en Edie Campbell in New York gefotografeerd door Steven Meisel

"Het was een emotionele fotosessie en dat is ook te zien op de foto’s", zegt Frédéric Winckler van Louis Vuitton tegen WWD.com. "Het is geen melancholieke campagne, het is een eerbetoon aan de vrouwen die Marc inspireren."

De vrouwen poseren allemaal met een versie van de Noé tas van het modehuis, die in 1932 werd ontworpen door Gaston-Louis Vuitton. Jacobs maakte een aantal nieuwe versies van deze tas, uitgevoerd in diverse stoffen en bezet met applicaties als veren en kristallen. 

Ghesquière

De zes vrouwen dragen kleding uit de voorjaarscollectie voor 2014, de laatste collectie die Jacobs voor het modehuis maakte. De nieuwe hoofdontwerper van het merk, Nicolas Ghesquière, zal zijn eerste collectie in maart tonen.