Lengte speelt een grote rol bij het uitkiezen van een afspraakje via internet. Vrouwen zijn het minst geïnteresseerd in de datingprofielen van kleine mannen.

Dit blijkt uit onderzoek van een datingsite waarvoor onderzoekers 80.000 interacties tussen online datinggebruikers analyseerden.

Een lengteverschil van 17,8 centimeter zou koppels het gelukkigst maken, zo meldt Daily Mail.

Lange mannen hebben een aanzienlijk grotere kans op een afspraakje dan korte geslachtgenoten. De ideale lengte blijkt 1,82 meter te zijn. De mannen van deze lengte hebben 33 procent meer kans om in contact te komen met een vrouw dan een man van 1,70 meter. De kans op een afspraak slinkt met 77 procent bij een lengte van 1,63 meter.

Op te grote mannen knappen de gebruikers van de datingsite ook weer af. Wie langer is dan 1,93 meter heeft een kwart minder kans bij de vrouwelijke gebruikers van datingsites.

Zelfverzekerder

Volgens de Britse psychologe Susan Krauss Whitbourne is het logisch dat vrouwen een langere man aantrekkelijk vinden. "Grote mannen stralen aantrekkingskracht uit. Ze zijn zelfverzekerder, worden vaker tot president gekozen en zijn daarnaast minder jaloers ten opzichte van andere mannen."

De psychologe benadrukt dat de uitkomst van het onderzoek ook vanuit evolutionair opzicht te begrijpen is. "Grote mannen zijn aantrekkelijker omdat ze vaak sterker zijn en hun familie beter kunnen beschermen tegen vijanden. Hoewel dit nu niet meer van toepassing is, houden de media dit schoonheidsideaal nog altijd in stand."