Modehuis Chanel heeft excuses aangeboden voor de Metiers d'Arts 2013/2014 Collection modeshow die dinsdag in Dallas te zien was. Er was veel kritiek op de show.

Tijdens de show toonde Chanel tal van Indiaanse symbolen waaronder hoofdtooien van veren, veel turkoois en tal van traditionele Indiaanse prints.

Veel mensen vonden het ongepast dat het modehuis gebruik maakt van de traditionele kleding en symbolen van de Indianen.

"De show was wilde de schoonheid van Texas vieren en de Indianen zijn daar een integraal onderdeel van", zo meldt het modehuis in een e-mail aan Fashionista.

"De veren hoofdtooi is een symbool van kracht en moed en is een van de mooiste voorbeelden van creativiteit en vakmanschap. We bieden onze excuses aan als hetgeen we bedoelden als eerbetoon beledigend werd gevonden."  

Karlie Kloss

De Indiaanse gemeenschap in de Verenigde Staten heeft vaker geprotesteerd tegen het gebruik van hun traditionele kleding in modeshows en modecollecties.

Zo veroorzaakte lingeriemerk Victoria's Secret in 2012 controverse toen model Karlie Kloss op de catwalk verscheen met een hoofdtooi van veren. Kloss en Victoria's Secret boden later hun excuses aan.