Het Spaanse jeanslabel Pull & Bear heeft een mannenjeans gelanceerd die deels is gemaakt van gerecycled katoen. Eerder bracht het label al een denimlijn in organisch katoen uit.

Voor de denim van deze nieuwe jeans wordt de stof van oude jeansbroeken fijngemalen, grondig gereinigd en vervolgens samen met andere soorten katoenvezels omgezet in een nieuwe draad. 

Het productieproces zorgt voor minder gebruik van water en chemicaliën. De nieuwe mannenjeans heeft door de gerecycled katoen een grijze waas. De kwaliteit blijft volgens het merk echter gelijk aan hun reguliere jeans, zo meldt Fashionunited.

De nieuwe jeanscollectie is onderdeel van de doelstelling van het label om milieuvriendelijk produceren en verkopen. Zo heeft het bedrijf bijvoorbeeld alleen nog een online catalogus om op die manier papier te besparen en zijn er trainingen om het milieubewustzijn van de medewerkers te vergroten.

Vrouwen

In het voorjaar 2014 komt het label met meer jeans van gerecycled katoen. Deze zullen voorlopig alleen voor mannen verkrijgbaar zijn, maar het bedrijf onderzoekt ook de mogelijkheid voor een collectie voor vrouwen van gerecycled katoen.