Masters of LXRY, vorig jaar nog de Miljonair Fair, heeft zichzelf volgens organisator Yves Gijrath herondekt.

"Misschien is het wel goed geweest dat ik met mijn kop tegen de lamp ben gelopen."

Dat zegt Gijrath in een interview met NU.nl. "Mijn mentaliteit is veranderd. Ik ben afgestapt van het altijd maar groter willen."

"Toen ik in 2002 de Miljonair Fair oprichtte, leek me dat een leuke naam. Inmiddels ben ik blij dat we een andere titel hebben. We zijn nu van het negatieve imago af en kunnen fris beginnen."

Het evenement wordt dit jaar voor de twaalfde keer gehouden in de Amsterdamse RAI. Donderdag opent zangeres Eva Simons samen met het ballet van Lucia Marthas de avond. Ronald de Boer presenteert het blad LXRY, waar de oud-voetballer gasthoofdredacteur voor is.

Faillissement

Gijrath heeft een moeilijk jaar achter de rug. De miljonair kampte met een faillissement vanwege een liquiditeitstekort en internationale tegenvallers. 

De ondernemer had in mei niet verwacht dat het evenement nog zou plaatsvinden. "Toch hebben we de draad weer opgepakt en daar was ik niet alleen in, honderden standhouders steunden me.

"Die mensen hebben echt keihard gewerkt om hier te staan. Jan en Monique des Bouvrie bijvoorbeeld, zij hebben tot vanavond doorgewerkt aan hun stand."

Gijrath zegt dat het hem niet uit hoeveel mensen er dit jaar naar de beurs komen. "Ik ben niet zo van de statistieken. Ik zou blij zijn als het we 35.000 bezoekers trekken, maar ik vind het belangrijker dat er een goede sfeer hangt. Als dat zo is, dan zetten we maandag de champagne koud."

Het evenement vindt plaats van 12 tot en met 16 december.