Topmodel Amber Valletta is het gezicht van Conscious en Conscious Exclusive, twee nieuwe duurzame collecties van de Zweedse modeketen Hennes & Mauritz.

"H&M en ik delen dezelfde waarden op het gebied van duurzaamheid", zegt Valletta. "Deze collectie laat zien dat je zowel betrokken bij mensen en het milieu als modebewust kunt zijn."

"Het feit dat alle items zijn gemaakt van biologische en gerecyclede materialen en cellulose toont aan dat je niet langer concessies hoeft te doen aan fashion ten behoeve van duurzaamheid."

De Conscious-collectie bestaat uit een aantal modeitems die gemaakt zijn van duurzamere materialen, zoals biologisch katoen, hennep en gerecyclede materialen. De collectie zal verkrijgbaar zijn in alle winkels met vrouwencollectie en via de webshop van de keten.

Denktank

Voor de Conscious Exclusive-collectie van dit jaar werkt de keten samen met Ever Manifesto, een denktank op het gebied van duurzame mode en design, die zich inzet voor een toekomst met duurzamere mode.

Deze collectie is geïnspireerd op een mix van flamenco- en bohemianstijlen. Deze collectie zal in 150 geselecteerde winkels wereldwijd en via de webshop worden verkocht.

Beide collecties zijn vanaf 10 april verkrijgbaar.