Stellen die contrasterende persoonlijkheden hebben, gaan eerder uit elkaar dan koppels met vergelijkbare karakters.

Dit blijkt uit onderzoek van een datingwebsite, waarvoor duizend koppels zijn ondervraagd.

Volgens de onderzoekers is het een fabel dat tegenpolen beter met elkaar zouden kunnen opschieten. Wel benadrukken zij dat personen met verschillende karakters zich in eerste instantie snel tot elkaar aangetrokken voelen, vanwege de intrigerende verschillen, zo meldt Daily Mail.

Toch is gelijkenis volgens hen juist de sleutel tot een langdurige relatie. Verschillende persoonlijkheden leiden volgens het onderzoek op de lange termijn eerder tot frustratie en vijandigheid. Ook voelen mensen zich eerder aangetrokken tot iemand uit dezelfde rang, met dezelfde wensen en verlangens. 

Daarnaast beweert de studie dat introverte en extraverte personen totaal uiteenlopend sociaal gedrag vertonen. Zo begeven de extroverte respondenten zich het liefst in grote groepen, terwijl de introverte ondervraagden zich comfortabeler voelen in kleine groepen.

"Twee dominante personen bij elkaar kunnen misschien af en toe botsen, maar uiteindelijk zien ze elkaar als gelijken en dat maakt de relatie gezonder", concluderen de onderzoekers.