Eén op de twee Nederlandse single vrouwen gaat voor een date nog even naar de kapper, schoonheidsspecialist of waxsalon. Zo’n 15 procent gaat daarvoor zelfs eerder weg van het werk.

Bijna 70 procent van de Nederlandse single vrouwen wil voorafgaand aan een date genoeg tijd hebben om zich voor te bereiden. Eén op de zeven vrouwen gaat hiervoor zelfs eerder weg van kantoor. Dat blijkt uit een onderzoek onder tienduizend Europese singles op opdracht van Lexa.nl.

Eén op de twee Nederlandse vrouwen laat zich eerst nog even waxen of maakt een last-minute afspraak bij de manicure of kapper voordat ze haar date ontmoet. Duitse vrouwen zijn het meest ijdel. Maar liefst 70 procent aangeeft een beautybehandeling te ondergaan voor ze met haar date afspreekt. 

Zo’n 36 procent van de Nederlandse vrouwen ziet een eerste afspraakje als een mooie gelegenheid om een nieuwe outfit aan te schaffen en ruim 20 procent heeft behoefte aan ontspanningsrituelen als het nemen van een bad of luisteren naar muziek. 

Alcohol

Een kwart van de Nederlandse single vrouwen denkt vooraf na over mogelijke gespreksonderwerpen, om zo ongemakkelijke stiltes te voorkomen.

Nederlandse singles hebben geen sterkte behoefte aan alcohol voordat ze op date gaan. Slechts 10 procent vindt het nodig om wat extra moed in te drinken, tegenover de 26 procent in Noorwegen. Zuid Europese landen als Spanje en Italië scoren het laagst en hebben met 4 procent en 5 procent het minst behoefte aan alcohol.