De schoen die de Nederlandse modeblogger Serena Verbon voor de Europese schoenenspecialist Sarenza heeft ontworpen, is meteen uitverkocht.

Verbon was in oktober samen met zes andere Europese bloggers uitgenodigd om op basis van modetrends en hun eigen cultuur een paar hakken te ontwerpen.

In het Spaanse Alicante mochten zij brainstormen over het ontwerp en de materialen van de schoen.

De meeste bloggers kozen voor een paar pumps in het zwart. De Nederlandse blogger koos echter voor olijfgroene hakken, geïnspireerd op de militaire jasjes van Balmain.

Op de zijkant heeft de pump, genaamd Beautylab, een sterdetail met kettingen. Wegens het succes van de collectie zijn de schoenen opnieuw in productie genomen.

Sexy

Verbon is enthousiast over het eindresultaat. "Het is precies de pump geworden die ik in gedachten had. De schoen is vrouwelijk, sexy en toch krachtig."

"We hebben gekozen om met Europese modebloggers te werken, omdat zij op lokaal niveau het beste weten wat de modetrends zijn", stelt de directeur van het bedrijf.

Sarenza lanceerde donderdagavond in Parijs de virtuele shop-in-shop high heel boutique, bestaande uit meer dan vierduizend hooggehakte exemplaren.