Het Nederlandse lingeriemerk Madame Supertrash heeft in Londen de prijs voor het beste nieuwe merk gewonnen tijdens de UK Lingerie Awards. 

"Het voelt als een kroon op ons werk", zegt Supertrash-eigenaresse Olcay Gulsen tegen de website Fashionunited. De collecties van het label kenmerken zich door combinaties van stoffen als kant, latex, chiffon en zijde. 

Supertrash kwam voor het seizoen herfst- en winter 2012 voor het eerst met de lingerielijn, Madame Supertrash genaamd. Een half jaar na de lancering breidde Gulsen het merk uit met badmode. 

"We besloten om het als een apart merk te lanceren. We benaderden alleen lingeriewinkels, dat was een compleet nieuwe branche voor ons", zei Gulsen bij de lancering. "Het is mijn droom om een keten van lingeriewinkels te openen."

Talent

De UK Lingerie Awards zijn voor de derde keer uitgereikt. Twaalf juryleden bepaalden waar de 22 titels naar toe gingen. "De lijst met winnaars staat dit jaar vol met talent. We vonden veel creativiteit en doorzettingsvermogen in de lingerie-industrie", zegt Sarah Blackman, redacteur bij Lingerie Insight en jurylid.