Een aantal bekende modehuizen zoals Louis Vuitton, Jean Paul Gaultier, Kenzo en Hermès hebben kerstbomen ontworpen. De bomen worden op 9 december geveild voor het goede doel.

In totaal werden er door de verschillende ontwerpers en modehuizen veertig kerstbomen gemaakt. De bomen werden dinsdag in Parijs onthuld in het Hôtel Salomon de Rothschild, waar ze tot zondag 8 december te zien zijn. 

De veiling, die een dag later gehouden wordt,  wordt voor de achttiende keer georganiseerd. De opbrengst gaat naar een goed doel. Onder de ontwerpers waren dit jaar onder anderen Jean Paul Gaultier, Kenzo Takada en Louis Vuitton.

Hermès koos voor een boom gemaakt van luxe restmaterialen en de boom van Dior is geheel roze. Louis Vuitton ging voor een originele aanpak en maakte een boom die bestaat uit een gans die gouden eieren legt en het logo van het label op zijn snavel balanceert. 

Korset

Ontwerper Jean Paul Gaultier (foto) maakte een kerstboom die geheel is omhuld door zijn klassieke korset. "Ik heb lang getwijfeld tussen een korset-boom en een matrozen-boom", zo zegt hij tegen Women's Wear Daily. "Ik denk dat ik volgend jaar voor de matroos ga."
 
In 2012 bracht de veiling van de kerstbomen ruim 69 duizend euro op. Dat bedrag ging naar kankeronderzoek.