Vrouwen die zwanger willen worden, moeten regelmatig spruitjes eten. De groente zou de vruchtbaarheid van zowel mannen als vrouwen verhogen.

Dit meldt althans de Britse onderzoeker Neema Savvidas, die werkzaam is als voedingstherapeut. 

Volgens de onderzoeker worden 9 procent van de baby’s verwekt in de kerstperiode, waardoor december de vruchtbaarste maand van het jaar is. Volgens haar zorgen niet alleen feestjes en alcohol ervoor dat mensen in deze maand meer kinderen verwekken, maar ook doordat er meer spruitjes gegeten worden, zo meldt Daily Mail.

"Spruitjes zijn rijk aan foliumzuur, waardoor de vruchtbaarheid wordt verhoogd en de kans op een miskraam afneemt", stelt de onderzoeker. "Geloof het of niet, deze groene kooltjes zijn babymakers."

"De vitamines in spruiten zorgen daarnaast voor een betere spermakwaliteit en helpen het lichaam met het afbreken van hormonen als er teveel worden geproduceerd, wat ook stimulerend is voor de vruchtbaarheid", aldus Savvides.

Beroemheden zouden inmiddels ook weet hebben van de heilzame werking van spruiten  Zo zou een vriendin van Kate Middleton haar voor haar zwangerschap geadviseerd hebben grote hoeveelheden spruiten te verorberen, om een gezonde conceptie te vergemakkelijken.