Vriendinnen die samen met een dieet beginnen, hebben meer kans om gewicht te verliezen en het nieuwe gewicht te behouden.

Dit blijkt uit onderzoek waarvoor tweeduizend vrouwen zijn ondervraagd.

De ondervraagden die in hun eentje lijnen hebben 80 procent kans om in de eerste maanden na het gewichtsverlies weer aan te komen. Bij de vrouwen die met hun vrienden een dieet volgde, is dit het geval bij één op de drie.

De ondervraagde vrouwen die de meeste kilo's waren afgevallen, hebben samen met een vriendin gelijnd, zo meldt Daily Mail. Vooral onderlinge steun en een gezamenlijk doel zorgen ervoor dat de vrouwen het dieet volhouden.

Verleiding

Bijna de helft van de vrouwelijke respondenten zegt het dieet meestal na een week al niet meer zo strikt te volgen. Ruim een vijfde van de ondervraagden zegt na twee weken te zwichten voor de verleiding van lekker eten.

71 procent van de vrouwen denkt dat de kans groter is om het dieet vol te houden met een vriendin, omdat ze deze niet teleur willen stellen en daarnaast het eventuele dieetsucces kunnen delen.

Afgunst blijkt ook een goede motivatie om af te vallen. Twee op de drie ondervraagden biechtte op te gaan lijnen omdat ze jaloers waren op het gewichtsverlies van een vriend of vriendin. Bijna de helft van hen wilde niet gezien worden als de 'dikke' vriendin.