Glutenvrij Belgisch bier wint prijs

Mongozo, het glutenvrije bier van de Belgische brouwerij Huyghe, heeft tijdens de World Gluten Free Beer Awards in het Italiaanse Brescia de eerste prijs gewonnen. 

Het bier werd gekozen tot Beste Glutenvrije Pils Ter Wereld, zo meldt Het Nieuwsblad.

Mongozo is gebrouwen met gerstemout dat gluten bevat, maar de gluten worden tijdens het brouwproces afgebroken. Daardoor is het bier wel gebrouwen met de traditionele grondstoffen, maar is het toch glutenvrij.

"Deze prijs is een hele prestatie. We hebben jarenlang gewerkt om tot een goede glutenvrije pils te komen, met behoud van smaak", zegt Alain De Laet, woordvoerder van de brouwerij. "Dat is een uitdaging, omdat precies de gluten in de granen de smaak van het bier bepalen. Onze pils wordt inmiddels geëxporteerd naar tientallen landen over de hele werd."

Mongozo Premium Pilsner, zoals het bier voluit heet, won in oktober ook al een gouden medaille op de World Beer Awards. Het bier heeft bovendien een biologisch en een fairtradelabel.

 

Lees meer over:
Tip de redactie