De Amerikaanse modeontwerper Zac Posen gaat kostuums ontwerpen voor een theaterstuk Private Dancer, over het tragische leven van de legendarische filmster Rita Hayworth.

Het theaterstuk gaat in op het leven van de actrice, die vooral bekend werd door de film Gilda (1946). Haar leven werd gekenmerkt door overmatig drankgebruik. Bovendien werd Hayworth getroffen door de ziekte van Alzheimer. Het stuk gaat begin december in première in New York, zo meldt de Daily Mail.

De bedenkers van het stuk vroegen aan de 33-jarige Posen om dramatische kostuums te ontwerpen voor het stuk. De kleding zal helemaal in de stijl zijn van de jaren veertig, de meest succesvolle periode van Hayworth. De ontwerpen van Zac Posen passen volgens de theatermakers helemaal in deze tijdsgeest. 

Posen is vooral bekend door zijn avondkleding. Sterren als Naomi Campbell, Gwyneth Paltrow, Jennifer Lopez, Kate Winslet en Claire Danes zijn regelmatig te zien in zijn ontwerpen. Daarnaast toont Posen elk jaar zijn nieuwe collecties op de modeweek in New York.