Ontwerper John Galliano mag zichzelf verdedigen bij de Franse arbeidsrechter tegen zijn voormalige werkgevers, modehuis Dior en modelabel John Galliano. 

Het Franse arbeidsgerecht behandeld arbeidsgeschillen zoals contractbreuk tussen werkgevers en werknemer. De rechter wees het verzoek van Dior, om de zaak voor de handelsrechtbank te brengen, af.

Dior en modelabel John Galliano moeten beiden 2.500 euro aan de ontwerper betalen en daarnaast zijn juridische kosten vergoeden, zo meldt Women’s Wear Daily.

Galliano, die in maart 2011 door Dior werd ontslagen nadat hij tijdens een dronken tirade in een café antisemitische opmerkingen had gemaakt,  wil een schadevergoeding van zes miljoen euro. Dior ging daartegen in beroep, maar de rechter heeft nu besloten dat Galliano zijn zaak mag bepleiten. 

Salaris

Dior wilde de zaak voor de handelsrechtbank brengen, omdat de contracten van de ontwerper erg gecompliceerd zouden zijn. Galliano zou geen werknemer zijn, maar een freelancer. De advocaat van Galliano spreekt dat tegen en zegt dat de ontwerper gewoon een salaris ontving en alle rechten van een werknemer heeft.  

Dior blijft overigens van mening dat het ontslag van Galliano volledig terecht was. "Het ontslag is gebaseerd op fundamentele principes en op de wet", zo stelt het modehuis. "Christian Dior Couture bevestigt nogmaals tegen alle vormen van discriminatie te zijn en ook van zijn medewerkers te verwachten zich daar aan te houden."