Topmodel Kate Moss ontvangt tijdens de British Fashion Awards een speciale prijs voor haar bijdrage aan de mode-industrie.

Moss zit inmiddels 25 jaar in het vak en dat moet volgens de organisatie gevierd worden. Om die reden ontvangt het model de Special Recognition Award, zo meldt de Britse editie van Vogue. 

Het supermodel zal de prijs op 2 december in ontvangst nemen tijdens de jaarlijkse ceremonie in het London Coliseum, die gepresenteertd wordt door komiek Jack Whitehall.

De andere carrière-award gaat die avond wordt naar modejournaliste Suzy Menkes.

De British Fashion Awards worden dit jaar voor de 25e keer uitgereikt in Londen. Andere genomineerden voor een prijs zijn onder meer Sarah Burton van Alexander McQueen en de Amerikaanse modeontwerpers Marc Jacobs en Tom Ford. De Britse Cara Delevingne strijdt tegen Edie Campbell en Sam Rollinson voor de prijs van model van het jaar.

Carrière

Sinds Moss in 1987 werd ontdekt door Sarah Doukas van Storm Models, is haar carrière in een sneltreinvaart gegroeid. Ze poseerde voor de grootste merken ter wereld, waaronder Alexander McQueen, Dior, Chanel, Louis Vuitton en Yves Saint Laurent.

Het 39-jarige topmodel stond in totaal 34 keer op de cover van de Britse Vogue. Sinds 1993 was er geen jaar waarin ze ontbrak in het modeblad.