Vrouwen maken zich in totaal een maand per jaar druk om hun haar, huid en figuur. Dat blijkt althans uit een nieuw onderzoek onder tweeduizend vrouwen.

De deelnemende vrouwen maken jaarlijks gemiddeld 627 uur en 28 minuten druk om hun uiterlijk, zo blijkt uit een onderzoek van een Brits textielmerk, zo meldt de Daily Mail.

Het grootste probleem voor de deelnemende vrouwen is overgewicht. Daar denken ze wekelijks gemiddeld een uur en 46 minuten aan. Tevens maken ze zich 22 minuten per week druk of ze niet te dun zijn.  

De vrouwen zijn verder elke week een uur en 26 minuten bezig met het bedekken van lichaamsdelen die ze niet mooi vinden. Daarnaast maken de vrouwen zich wekelijks twee uur en 22 minuten bezig met om zich druk te maken over hun huid.

Borsten

Een derde van de ondervraagde vrouwen maakt zich elke week 57 minuten druk over te vet of juist te pluizig haar. De vrouwen zijn 37 minuten per week bezorgd dat ze te grote borsten hebben en 32 minuten per week dat de borsten juist te klein zijn.

De vrouwen zijn elke week 50 minuten bezig met het uitzoeken van een outfit. Vervolgens maken ze zich wekelijks een uur en 32 minuten druk of de gekozen kleding er wel leuk uitziet. Aan het uitzoeken van ondergoed wordt elke week 39 minuten besteed. 

Overigens geeft 48 procent van de ondervraagde vrouwen toe dat ze zich veel te druk maken om hun uiterlijk.