Na hevige protesten heeft Louis Vuitton de reusachtige koffer op het Rode Plein in Moskou, die als expositieruimte moest dienen, afgebroken. Het modehuis zoekt een nieuwe locatie.

"Louis Vuitton heeft besloten om de installatie af te breken", zo zegt het modehuis in een verklaring. "We willen niemand beledigen en we zullen de tentoonstelling daarom zo snel mogelijk organiseren op een van de vele locaties die ons zijn aangeboden."

De koffer zorgde de laatste dagen voor boze reacties van het publiek en enkele Russische politici, die klaagden dat het gevaarte 'heilige grond bezoedelde'.  Een medewerker van het Kremlin zei dat er nooit officieel toestemming was verleend voor de bouw van de expositieruimte.  

Vuitton spreekt dit tegen, maar gaat nu toch op zoek naar een alternatieve locatie, zo meldt WWD.com.  Het merk wil met de tentoonstelling de band met Rusland verstevigen.

Gorkipark

Volgens de Russische media wordt nu gekeken naar een locatie in het beroemde Gorkipark. De expositie zou oorspronkelijk te zijn van 2 tot en met 19 december. Een nieuwe openingsdatum is nog niet bekend gemaakt.

De totale opbrengt van de expositie gaat naar The Naked Heart Foundation, de liefdadigheidsorganisatie van het Russische model Natalia Vodianova.