De Libanese modeontwerper Elie Saab gaat in samenwerking met het London College of Fashion modeopleidingen aanbieden aan studenten in zijn thuisland.

"We willen de studenten uit Libanon een opleiding van de hoogst mogelijk internationale normen aanbieden, zonder dat zij al te ver hoeven te reizen", stelt Saab.

"Ik ben blij met de samenwerking met de Britten. Het is een belangrijke stap naar het creëren van een regionaal centrum voor talentvolle ontwerpers in deze regio," aldus de ontwerper.

Aan Libanees-Amerikaanse Universiteiten in Beiroet en Byblos kunnen studenten zich inschrijven voor de opleiding, die bestaat uit een curriculum dat relevant is voor de Arabische cultuur en daarnaast internationale reikwijdte biedt. Het eerste jaar van de cursus begint in september, zo meldt de Britse editie van Vogue.

"Het ontwikkelen van dit soort relaties is zeer essentieel voor ons, om de modemarkt op internationaal niveau te verrijken", zegt Professor Frances Corner van het London College of Fashion.