De Zweedse modeketen H&M is gestopt met de productie van kledingstukken met angorawol. Het materiaal is in opspraak vanwege de slechte behandeling van de angorakonijnen.

Hoewel H&M vorige week nog bekend maakte dat hun kleding met angora onder goede omstandigheden geproduceerd worden, heeft het bedrijf nu toch besloten om de productie van items met de konijnenwol stop te zetten. 

Klanten kunnen hun gekochte kledingstukken met angorawol terugbrengen naar de winkel. Ze krijgen het aankoopbedrag terug, zo meldt Fashionunited.

De productie van kleding met angora wordt gestaakt, totdat de modeketen heeft achterhaald of hun 'Product Policy' wordt nageleefd.

"H&M accepteert het niet dat dieren slecht worden behandeld", zo zegt het bedrijf in een verklaring. "We staan alleen producten van haar van angorakonijnen toe van boerderijen met een goede veehouderij."

WE

Ook de Nederlandse keten WE stopt met de verkoop van angorawol. De producten zullen uit de schappen zijn tot een onafhankelijke partij heeft vastgesteld dat de angorawol diervriendelijk is gewonnen, bevestigt een woordvoerder. De keten uit Utrecht komt later met een uitgebreide verklaring.

Angorawol kwam onlangs in opspraak omdat de konijnen die de wol leveren slecht behandeld zouden worden, met name op angoraboerderijen in China.

De dieren zouden niet geschoren maar geplukt worden, waardoor de konijnen in shock raken. Veel konijnen zouden zelfs sterven door het proces. De Partij voor de Dieren stelde Kamervragen en pleit voor een invoerverbod.