De 91-jarige Franse modeontwerper Pierre Cardin heeft zijn comeback in de modewereld gemaakt. Cardin showde dinsdag zijn nieuwe haute couturecollectie in zijn restaurant Maxim’s in Parijs.

Het was voor het eerst sinds 1996 dat de ontwerper een nieuwe collectie toonde. Met de show vierde Cardin tevens het feit dat hij zestig jaar geleden zijn eerste collectie presenteerde.

De meeste modehuizen tonen hun haute couturecollecties in januari en juli, maar Cardin koos voor een ander tijdstip. "Ik show al zestig jaar mijn collecties, maar nu wil ik op mezelf staan en zelf kiezen wanneer de show plaatsvindt", zo zegt hij tegen Women’s Wear Daily.

Het modehuis van Cardin was van 1953 tot 1993 lid van de Chambre Syndicale de la Haute Couture et du Prêt-à-Porter. De afgelopen jaren ontbrak Cardin meestal de modeweken. Wel toonde hij af en toe een kleine show met nieuwe ontwerpen. 

De creaties die hij dinsdag toonde zijn typerend voor de ontwerper. Ze laten zijn passie en fascinatie voor geometrie en beweging zien.