Veel Russen zijn boos op Louis Vuitton. Vlakbij de laatste rustplaats van Lenin heeft het Franse modehuis een gigantische koffer neergezet die als expositieruimte dient.

Het mausoleum van de communistische leider Lenin en het Rode Plein in Moskou worden door vele Russen gezien als heilige grond die nu bezoedeld wordt door het bouwwerk van Louis Vuitton, zo meldt WWD.com

Het gevaarte van 9 meter hoog en 30 meter lang maakt vooral communistische politici woest. Sergei Obukhov, een communistisch parlementslid, noemt de koffer 'obsceen' en zegt dat zijn partij de politie zal inschakelen om te onderzoeken hoe Louis Vuitton ooit toestemming heeft gekregen voor de plaatsing van het object. 

"Het Rode Plein is een heilige plaats voor het Russische parlement. Symbolen zoals het plein en het Kremlin mogen niet gebagatelliseerd of gekleineerd worden aangezien de toekomst van onze regering ervan afhangt", aldus het Russische parlementslid. 

Reizen

De tentoonstelling heeft als doel het verhaal te vertellen van 25 beroemde persoonlijkheden die op hun reizen vergezeld werden door een koffer van Louis Vuitton. De expositie zal normaal op vrijdag geopend worden als er geen verdere stappen ondernomen worden tegen de tentoonstellingsruimte.