De gemiddelde totaalprijs van alle cadeaus die kinderen voor kerst op een verlanglijstje zetten, ligt ruim boven de duizend euro.

Dit blijkt uit onderzoek van een webwinkel waarvoor tweeduizend volwassenen met kinderen zijn ondervraagd.

Volgens het onderzoek zijn kinderen gemiddeld twee dagen zoet met het maken van een verlanglijstje. 5 procent van hen maakt de lijst zelfs al in augustus, zo meldt Daily Mail.

Kinderen zoeken hun kerstcadeaus vooral in folders en op internet. Daarnaast bezoeken zij gemiddeld drie winkels om inspiratie op te doen.

Poppenhuis

Meer dan de helft van de kinderen krijgt inspiratie voor hun verlanglijstje door reclames op televisie. 37 procent wil het liefst speelgoed dat ze bij vrienden hebben gezien. Poppenhuizen, fietsen en tablets behoren volgens de ouders tot de grootste wensen.

72 procent van de ondervraagden zegt dat hun kind ieder jaar een verlanglijstje maakt voor de kerstdagen. Eén op de drie ouders zegt dat hun kind boos wordt, als het niet de juiste cadeaus van de lijst krijgt.

Bedrag

Het gemiddelde bedrag dat de ondervraagde ouders uitgeven aan kerstcadeaus voor hun kinderen ligt rond de 250 euro.

Uit de enquête blijkt dat de helft van de ouders bij het inkopen vooral kijkt naar de prijs van het speelgoed, terwijl anderen alleen kijken naar wat hun kind het liefst wil ontvangen.