Vier op de tien vrouwen draagt jeans die te klein zijn omdat ze niet willen toegeven dat ze een grotere maat nodig hebben. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

Bijna 90 van de vrouwen draagt minimaal één keer per week een spijkerbroek, zo blijkt uit een onderzoek dat een Britse modewebsite hield onder duizend vrouwen. De ondervraagde vrouwen hebben gemiddeld acht spijkerbroeken in hun kledingkast.    

Ruim 40 procent van de vrouwen draagt regelmatig een paar jeans die te klein zijn omdat ze niet willen toegeven dat ze een grotere maat nodig hebben, zo meldt de Daily Mail

De helft heeft een spijkerbroek die ze nooit dragen omdat hij te klein is, maar die ze houden omdat ze hopen dat ze genoeg afvallen zodat hij weer past. Bijna 60 procent vindt het lastig om een goed jeans te vinden in de winkel.

Werk

Zes op de tien vrouwen draagt minimaal één keer per week jeans op het werk. Vrijwel alle vrouwen bezitten een exemplaar dat vijf jaar oud is. Ruim 20 procent heeft zelfs een spijkerbroek die tien jaar oud is.

Overigens blijken de meeste ondervraagde vrouwen een hekel te hebben aan gescheurde jeans, jeans die te laag op de heup zitten, zichtbaar ondergoed onder jeans en strakke stretchjeans.  

Gemiddeld geven de ondervraagde vrouwen zo’n 29 euro aan een spijkerbroek uit. Modebewuste vrouwen tussen de 18 en 34 geven gemiddeld zo’n 50 euro uit. Slechts 21 procent kocht ooit een spijkerbroek van 120 euro of duurder.