Alhoewel de Malediven en Bali tot de meest gezochte huwelijksreisbestemmingen horen, blijken de meeste koppels hun huwelijkreis in Spanje en Turkije te houden.

Dat blijkt uit een recente enquête van de website Huwelijksreis Wijzer onder 1.045 pas getrouwde en bijna getrouwde stellen.

De meeste stellen willen in eerste instantie graag hun huwelijksreis op Bali of de Malediven houden, maar boeken meestal toch een bestemming dichter bij huis.

Turkije is met tien procent de meest populaire huwelijksreisbestemming in 2012 en 2013, op de voet gevolgd door Spanje met 9,6 procent. De top vijf staan verder Mexico, Griekenland en de Verenigde Staten, met ieder zes procent. 

De Malediven zijn met twee procent van de boekingen pas op een veertiende plek terug te vinden in de lijst van meest geboekte huwelijksreisbestemmingen. Bali en de rest van Indonesië staat met vier procent op de achtste plaats. 

Reisbureau

Tevens blijkt uit het onderzoek dat veel mensen hun huwelijkreis via een reisbureau boeken. Waar 78 procent van de gewone vakanties in 2012 online werd geboekt, ging dat jaar 48 procent van de stellen voor hun huwelijksreis naar een reisbureau. In 2013 was dat 38 procent.