Op 12 december worden in Londen een aantal sieraden geveild die eigendom waren van leden van de Britse koninklijke familie, waaronder de hertogin van Windsor.

Een van de stukken die onder de hamer gaan is een gegraveerd zilveren horloge dat Wallis Simpson ter gelegenheid van Pasen in 1937 aan koning Edward VIII gaf. Enkele maanden later zou ze met de, dan inmiddels geabdiceerde koning trouwen en de hertogin van Windsor worden.

Daarnaast wordt een saffieren armband van Cartier, dat eigendom was van de hertogin geveild. Het word geschat op zo’n 180 duizend euro. Ook is er een stel broches te koop, bezet met diamant, emaille en koraal, die de hertogin ooit cadeau deed aan haar secretaresse.

Ook zijn er stukken te koop die eigendom waren van andere leden van de koninklijke familie, zoals een gegraveerde zilveren lijst die koningin Victoria cadeau deed aan Edward VIII op zijn vierde verjaardag. Een gegraveerde zilveren sigarettenkoker, die de koning kreeg van zijn moeder, koningin Mary, wordt eveneens geveild.

De veiling vindt op 12 december plaats bij Sotheby’s in Londen, zo meldt de Daily Mail.