Mannen hebben een gelukkiger huwelijk als ze getrouwd zijn met een knappe vrouw. Dat blijkt althans uit een nieuw Amerikaans onderzoek.

Of een man wel of niet aantrekkelijk is, blijkt daarentegen niet van belang voor een gelukkig huwelijk.

Dat blijkt uit een onderzoek dat psycholoog Andrea Meltzer van de Southern Methodist University Dedman College of Humanities and Sciences hield onder 450 pasgetrouwde heteroseksuele stellen. 

Voordat het onderzoek begon, beoordeelde een onafhankelijk team alle deelnemers op aantrekkelijkheid. Vervolgens werd gedurende vier jaar acht keer aan de deelnemers gevraagd hoe gelukkig ze waren met hun partner.

De deelnemende mannen blijken gelukkiger met hun huwelijk dan de deelnemende vrouwen. De mannen die met een mooie vrouw getrouwd zijn bleven gedurende het hele onderzoek gelukkiger. 

Tevreden

De aantrekkelijke vrouwen blijken zelf ook gelukkiger te zijn. Volgens de onderzoekers komt dit omdat ze een tevreden man hebben, zo meldt de Daily Mail.

De aantrekkelijkheid van de mannen is niet van invloed op het geluk. Vrouwen met een knappe man zijn niet gelukkiger dan vrouwen met een minder mooie man.