Vrijgezellen mannen gaan tijdens een eerste afspraakje het liefst naar de bioscoop.

Dit blijkt uit onderzoek van een Nederlandse datingwebsite, waarvoor 1.500 vrijgezellen zijn ondervraagd.

Tijdens het kijken naar de film hoopt driekwart van de ondervraagde mannen dat de date een arm om hen heenslaat. Ook dicht tegen elkaar aankruipen staat hoog op de wensenlijst van de mannen.

Het doel van de vrouw tijdens zo'n afspraakje is vooral gezellig samen zijn (58 procent), het kijken van een goede film (13 procent) en het verkrijgen van gespreksstof (11 procent).

Intouchables

Vrouwen blijken de doorslaggevende factor te zijn in de filmkeuze. 43 procent van hen wil tijdens een afspraakje zelf de film uitkiezen, terwijl mannen hierin minder veeleisend zijn.

De ondervraagden zijn van mening dat de kans op een geslaagd afspraakje het grootst is, als er een romantische film of komedie wordt opgezet. Titanic en Intouchables worden door de respondenten gekozen als de beste datefilms.

De minst geschikte datefilms zijn volgens de ondervraagden Schindlers' list en Harry Potter and the Deathly Hallows part 2. Ook Star Wars, Scary Movie en The Lord of the Rings zijn geen geschikte films tijdens een eerste date, zo blijkt uit het onderzoek.

Van de vrijgezelle mannen geeft meer dan de helft toe dat zij tijdens het kijken van een film meer met hun date bezig zijn dan met de film zelf. Bij de single vrouwen ligt dit percentage op 42 procent.

Thuis

Een derde van de vrijgezelle mannen spreekt het liefst thuis af bij een eerste afspraakje, omdat ze hun date dan eerder durven te zoenen. Ook denkt een kwart dat de kans op seks dan groter is.

Bijna de helft van de vrouwen staat daarentegen eerder open voor een thuisafspraakje om het huis van de potentiële partner eens goed te bekijken. Toch kiezen zij het liefst voor het eigen onderkomen, zodat zij zich vertrouwd voelen (45 procent) en zelf kunnen beslissen wanneer de date ten einde is (23 procent).