Blondines geven tijdens hun gehele leven ruim 38 duizend euro uit aan de verzorging van hun haar. Vrouwen met bruine haren spenderen 33 duizend euro, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

Gemiddeld geven vrouwen elke maand 44 euro uit aan de kapper, verzorgingsproducten en stylingproducten. Op jaarbasis is dat 528 euro. Dat blijkt uit een onderzoek van een Britse kappersketen onder 2000 vrouwen, zo meldt de Daily Mail.

Blondines blijken meer geld uit te geven aan hun haren. Zij spenderen jaarlijks gemiddeld zo’n 600 euro. Brunettes geven 520 euro per jaar uit en vrouwen met rode haren 525 euro. 

Het meeste geld gaat op aan knipbeurten bij de kapper. Daar zijn vrouwen gemiddeld zo’n 178 euro per jaar aan kwijt. Aan het verven van de haren geven de ondervraagde vrouwen jaarlijks 142 euro uit. Daarnaast geven vrouwen elk jaar 23 euro uit om hun haar te laten stylen voor een bijzondere gelegenheid, zoals een bruiloft.

Shampoo

Aan shampoo en conditioners wordt jaarlijks 96 euro uitgegeven, terwijl de vrouwen voor stylingproducten als wax en haarlak elk jaar 59 euro betalen. Aan accessoires als haarbandjes, spelden, föhn en stijltang wordt gemiddeld bijna 24 euro per jaar uitgegeven.    

Ruim 83 procent van de ondervraagde vrouwen vindt dat het geld goed besteed is en 60 procent maakt het niet uit hoeveel ze kwijt zijn zolang ze maar tevreden zijn met hun haren. 

Ruzie

Toch geeft 17 procent toe dat haar partner wel eens boos is over de hoeveelheid geld die ze uitgeeft aan haar haren. Zo’n 16 procent heeft er wel eens ruzie om.