De Italiaanse ontwerper Roberto Cavalli is uitgenodigd om een gastcollege te geven aan de studenten van de Universiteit van Oxford, om te praten over zijn ervaringen in de mode-industrie.

Op 20 november zal de ontwerper voor de tweede keer een bezoek brengen aan de school, meldt de Britse editie van Vogue.

"Het is een eer om wederom op deze prestigieuze universiteit te spreken", stelt de ontwerper, die zijn collega’s Calvin Klein en Vivienne Westwood opvolgt op het podium van de school.

"Het is een prachtige kans om met de jonge generatie te spreken. Ik wil mijn leven en ervaringen graag met hen delen", vervolgt hij. "Ik hou zoveel van mode, het is voor mij een vorm van kunst."

Dromen

De ontwerper hoopt zijn optimisme over te brengen aan de studenten en benadrukt dat ze niet bang moeten zijn om risico's te nemen. "Ik wil ze graag helpen om hun dromen te verwezenlijken", aldus Cavalli.

Cavalli is de tweede beroemde ontwerper die deze maand een bezoek brengt aan een universiteit. De Duitse ontwerper Karl Lagerfeld gaf op 19 november nog een hoorcollege aan studenten van het prestigieuze Instituut voor Politieke Studies in Parijs.