Leontine Borsato vindt niet dat een vrouw glamour uitstraalt met haar kledingstijl, maar met haar persoonlijkheid.

"Iedereen kan er natuurlijk stijlvol uit zien, maar ik denk dat echte glamour ook in je moet zitten", zegt Borsato tegen NU.nl. "Je moet het natuurlijk wel leuk vinden om jezelf op te doffen en twee uur in een stoel te zitten om je haar en make-up te doen."

Stylist Leco van Zadelhoff is het met haar eens. "Glamour zit niet in een paillettenjurkje dat een vrouw kan aantrekken. Je hebt het of je hebt het niet. Zeker in deze tijd waarin we het allemaal wat minder hebben, is glamour heel  belangrijk", stelt Van Zadelhoff.

"Dat is ook gebleken in het verleden. In tijden dat het wat minder goed gaat, besteden mensen net wat extra tijd aan hun uiterlijk. Ik hou daar van."

Bekijk het interview:

Stacey Rookuizen

Stacey Rookhuizen vindt dat de Nederlandse couturier Claes Iversen vrouwen echt glamoureus  maakt. "Ik draag heel graag zijn kleding. Het is zeker stijlvol en vrouwelijk, maar toch ook heel glamour en gewaagd. Ik vind het belangrijk dat je ooit lelijk durft te zijn en dat durf ik."

"Als ik een avond uit ga, heb ik vaak een hele pannenkoek op mijn gezicht zitten en nepwimpers. Toch wil ik wel minimaal twee dagen in de week niets doen aan mijn uiterlijk. Lekker geen make-up op, een lelijke broek aan en gympen. Gewoon omdat het kan."

Nicolette van Dam vindt een vrouw die lekker in haar vel zit vaak een glamour-uitstraling hebben. "Je hoeft niet elke keer in vol ornaat te verschijnen, dat heeft ook niet met stijlvol zijn te maken. Ik vind Leontine Borsato een heel stijlvolle vrouw, wat ze ook aan heeft. Het is ook een manier van leven."

Daphne Deckers

"Glamour is ook de leuke tijd die je met vriendinnen hebt”, zegt Daphne Deckers. De presentatrice ziet Jennifer Aniston als stijlicoon.

"Zij staat gewoon bij de Oscars met een rommelig strandvlechtje in haar haar. Die stijl is echt fantastisch en dat getuigt pas van echte glamour."

"Het heeft helemaal niet met grote feesten of dure tassen te maken", vervolgt Deckers. "Als je van de simpele dingen in het leven kan genieten, ben je voor mij op en top glamour."

Deckers werd maandagavond tijdens de Beau Monde Awards uitgeroepen tot de stijlvolste vrouw van Nederland.