Veel mensen die vreemdgaan zeggen dat te doen omdat hun vaste partner teveel bezig is met de mobiele telefoon. Dat blijkt althans uit een nieuw onderzoek.

Van de mensen die vreemdgaan zegt 45 procent dat te doen omdat hun vaste partner te veel tijd besteedt aan de mobiele telefoon. Dat blijkt uit een onderzoek dat een datingwebsite hield onder zesduizend leden, zo meldt de Daily Mail.

De partners zouden volgens de deelnemers aan het onderzoek meer aandacht geven aan de telefoon dan aan hen. Ze zouden met de telefoon bezig zijn tijdens de maaltijd, terwijl er naar een film gekeken wordt, tijdens een belangrijk gesprek en zelfs direct na seks.

Vooral vrouwen tussen de dertig en vijftig stellen dat ze zich vaak verwaarloosd voelen, omdat hun partner zo veel met zijn mobieltje bezig is.

Overigens gebruikt het overgrote deel van de mensen die vreemdgaan hun mobiele telefoon om contact te leggen op datingwebsites. Ruim 66 procent van de ondervraagden geeft toe dat ze zonder de hulp van internet of mobiele telefoons niet vreemd zouden gaan.