Er gaat wederom een japon van de in 1997 overleden prinses Diana onder de hamer. Deze keer wordt een van haar favoriete baljurken geveild.

De witte, strapless baljurk, die is bezaaid met gouden pailletten, kristallen en parels, werd in 1986 ontworpen door David en Elizabeth Emanuel. Zij waren ook verantwoordelijk voor de bruidsjurk van de Britse prinses.

De baljurk is onderdeel van hun Diahgilev collectie, die is geïnspireerd door de kostuums die Leon Bakst ooit ontwierp voor het legendarische Ballet Russes.

Diana droeg de jurk maar liefst drie keer: tijdens een banket van de Duitse ambassadeur in Londen, tijdens een voorstelling van het Bolshoi Ballet, beiden in juli 1986, en bij de première van The Living Daylights, in juni 1987.

Travolta

De waarde van de jurk is geschat op een bedrag van zo'n 80 duizend euro, al wordt verwacht dat hij vele malen meer op zal brengen. In maart 2013 werd een donkerblauwe japon, die de prinses droeg toen ze in 1985 in het Witte Huis danste met acteur John Travolta, verkocht voor 285.000 euro.

De veiling bij het Britse Kerry Taylor Auctions vindt plaats op 3 december, zo meldt The Telegraph.